• Kurz pohybových aktivít Chorvátsko
          • Kurz pohybových aktivít Chorvátsko

          • Krásnych šesť dní si užili naši študenti 2. ročníka a sexty na plaveckom výcviku pri Jadranskom mori. Prialo nám teplé letné počasie a dobrá nálada, ktorá panovala medzi spolužiakmi.

            Naši gymnazisti absolvovali v prvý deň výlet v očarujúcom prírodnom prostredí národného parku Plitvice.  Počas 60 minútovej túry sme si prezerali vodopády, jazierka, lesné jaskyne nad hladinou vody. Potom nastúpili na loď, ktorá nás previezla po kľudnej vodnej hladine Veľkého jazera Plitvíc.

            Po príchode do hotela Belveder na Pagu sme sa ubytovali v izbách s prekrásnym výhľadom na Pažský záliv. Nasledujúce dni sa všetci aktívne zapájali do plaveckých aj iných športových aktivít, ktoré sme zdokonaľovali a nacvičovali v hotelovom bazéne a v mori priamo pod hotelom.

            Zaujímavá bola návšteva Múzea soli , kde sme sa dozvedeli nové informácie o produkcii morskej soli na Pagu aj o dôležitosti soli pre zdravie ľudského organizmu.

            Každý deň sme dýchali zdravý prímorský vzduch, zaplávali si v krištáľovo čistom a príjemne vyhriatom mori a pri slnení sme získavali pre telo dôležitý vitamín D.

            Počas plavby loďou po mori sme zažili rozbúrené morské vlny, no aj zakotvenie lode s voľným plávaním a skákaním.

             Posledný deň v Zadare sme sa prešli historickým centrom mesta a započúvali sa do zvukov morského organu na mestskom pobreží.

            Všetky naplánované aktivity boli v celom rozsahu zrealizované. Plavecký kurz splnil svoj cieľ v zdokonaľovaní študentov v plaveckých zručnostiach a v overení si svojich fyzických síl pri zdolávaní  záťaže. Veríme, že  poznávacie aktivity boli obohacujúcim zážitkom pre všetkých študentov.